Evenementen Agenda

Magazine

BeeldBepalend Magazine is een online multimediaal tijdschrift, gericht op een breed publiek dat zich interesseert voor natuur, wetenschap, kunst en cultuur, erfgoed en maatschappelijke kwesties.

Het magazine heeft als doel achtergrondinformatie, verbreding en verdieping te bieden voor de projecten die door Stichting Beeldbepalend worden georganiseerd. Daarnaast worden er ook allerlei artikelen, columns en reportages geplaatst die volgens de redactie "beeldbepalend" zijn.

MagazineScholtenhuis

De Duitse bezetting heeft diepe sporen achtergelaten in de stad Groningen. Aan de oostzijde van de Grote Markt stond het Scholtenhuis, ook wel Scholtenshuis genoemd. In de oorlogsjaren had het Scholtenhuis dienst gedaan als hoofdkwartier van de Sicherheitsdienst en de Sicherheitspolitie.

MagazineCafé de Sleutel

Café de Sleutel bevindt zich op de locatie waar ook de voormalige Brouwerij de Sleutel zat. In de vijftiende en zestiende eeuw was het een van de grootste producenten van het kluinbier (ook wel kluunbier genoemd). In de kelder is de oude put hiervoor nog te vinden.

MagazineHet verhaal achter Kunstberg

Van een idee om 'iets te doen voor kinderen in ziekenhuizen' naar een mobiele kunstpresentatie die geschikt is voor jongeren van 10-18 jaar... Daar zitten nogal wat stappen tussen. Wat is het verhaal achter Kunstberg? Als projectleider vertel ik graag meer over het proces.

MagazineInspiratie uit het ziekenhuis

Vroeger of later moet iedereen wel eens een bezoek brengen aan de gevreesde reus die het ziekenhuis heet, voor zichzelf of voor een naaste. Ondanks alles wat we te danken hebben aan de geneeskunde is het ziekenhuis zich bewust van haar nare reputatie. Er wordt daarom veel gedaan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, met kunst als belangrijk instrument.

MagazineDe leukste dag van de week

Karien van Boven is werkzaam bij het AMC, afdeling F8. Een dag per week is zij kunstateliermedewerkster. Met een kar vol spullen om mee te verven en knutselen, bezoekt zij kinderen op de afdeling Kinderoncologie. Dit is op een indrukwekkende manier in beeld gebracht.

Evenementen Agenda