Vacature: Bestuursfunctie voorzitter

Als voorzitter ben jij de persoon die het overzicht houdt over alle projecten. Je houdt in de gaten wat er nog moet gebeuren, maakt hierover afspraken en controleert of alle betrokkenen doen wat er van ze wordt verwacht. Je hebt daarom niet alleen contact met de andere bestuursleden van de stichting, maar ook met projectleiders, kunstenaars en andere betrokkenen.

Functie: Voorzitter Stichting BeeldBepalend (vrijwilllig)
Activiteiten: bestuurstaken gericht op het realiseren van culturele projecten
Aantal uren: 2 tot 4 uur per week
Locatie: Groningen

Stichting BeeldBepalend

Stichting BeeldBepalend maakt en ondersteunt inspirerende en beeldverruimende culturele projecten in Noord-Nederland. Met onze projecten vragen wij aandacht voor individuen, groepen mensen en aspecten van maatschappij en natuur die volgens ons meer zichtbaarheid verdienen.

De projecten worden in verschillende culturele disciplines gemaakt, zoals: film, theater, beeldende kunst, cultureel erfgoed en journalistiek. Naast het maatschappelijk belang van onze culturele projecten, dienen deze ook van hoge (artistieke) kwaliteit te zijn. De projecten worden door onafhankelijke makers geproduceerd. Voor zowel professionals als enthousiaste beginnelingen biedt de stichting een levendig platform.

Op dit moment is er net een nieuw project gestart dat zich richt op het vertellen van het verhaal van Omid Aghondi. Hij is op tienjarige leeftijd gevlucht vanuit Iran naar Nederland.

Kijk hier voor meer informatie over afgeronde en lopende projecten van de stichting.

Voorzittersfunctie

Als voorzitter maak je onderdeel uit van het bestuur van de stichting. Het bestuur besluit welke culturele projecten de stichting zal realiseren.

Als voorzitter plan en leid je de vergaderingen. Je stelt een agenda op waarin je alle lopende projecten terug laat komen. Met het bestuur wordt gekeken naar de organisatorische en bestuurlijke kant van de projecten, zoals het aanvragen van subsidies of het regelen van repetitieruimte. Als voorzitter maak je daarnaast afspraken met de projectleiders van de lopende projecten. Je vormt hierin de schakel tussen het organisatorische aspect en het creatieve proces.

Je plant samen met de projectleider deadlines voor taken en zorgt ervoor dat het culturele project een succes wordt. Hierbij probeer je de projectleider zo goed mogelijk te ondersteunen. Wanneer deadlines niet gehaald dreigen te worden, zoek je uit waar de vertraging vandaan komt en zoek je met alle betrokkenen naar een oplossing. Je bent daarom nauw betrokken bij het volledige creatieve proces.

Profiel

Iedereen is welkom om te solliciteren naar deze functie. De onderstaande kenmerken passen bij een geschikte voorzitter, maar het belangrijkst is dat je enthousiast bent en bereid bent om te leren.

• Je kunt goed overzicht houden;
  • je durft anderen aan te spreken wanneer ze zich niet houden aan afspraken;
  • je hebt interesse in kunst en cultuur;
  • je hebt bestuurlijke ervaring;
  • je hebt ervaring met het organiseren van evenementen.
Meer weten?

Als je vragen hebt, mag je altijd contact opnemen met de huidige voorzitter, Sam Veeman, via info@stichtingbeeldbepalend.nl.

Reageren

Je kunt reageren op deze vacature door een mail te sturen met je cv en een korte motivatie naar info@stichtingbeeldbepalend.nl.

Onbezoldigde vacature | Organisatie: Stichting BeeldBepalend | Functie: Voorzitter Bestuur | Plaats: Groningen | Omvang: 2-4 uur per week.

Fotografie:
Filmbeelden uit 'Achtertuin van Groningen' & Verborgen Verhalen van Groningen: © René de boer
Stop-motion opstelling voor project Kunstberg: © Ingrid de Vries